Sallad med ost och dadlar

10 min
4
Från Förkväll

Cheddarosten gifter sig fantastiskt med sirapen och dadlarna. Salladen fungerar som huvudrätt för 4 personer, förrätt för 8 personer eller som del i en buffé.

15 november 2007
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 8 st dadlar
  • 150 g Kvibille cheddarost
  • 2 st äpplen
  • 0,5 st rödlök
  • 150 g olika salladsorter
  • 0,5 dl valnötskärnor
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1 dl Kelda matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och skär dem i strimlor. Skär osten i tärningar. Kärna ur och skiva äpplena. Skär dem i bitar. Skala och skiva löken.
  2. Riv salladen i bitar och blanda den med löken i en vid skål. Hacka två tredjedelar av valnötterna. Blanda de hackade nötterna, senapen och grädden.
  3. Rör ner dressingen i salladen och blanda runt. Lägg i dadlar, ost, äpplen och de hela valnötskärnorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept