Ljummen musselsallad

4

Du behöver

  • 500 g musslor
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • 1 st salladshuvud
  • 2 msk champagnevinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 20 st gröna späda sparrisar
  • 4 skivor toastbröd
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Tvätta musslorna. Hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Fräs musslor och lök i olivolja på hög värme. Slå omedelbart på vinet och lägg på ett lock. Koka ca 5 min.
  2. Plocka musslorna och spar vätskan. Kantskär toastbrödet och skär ned det till tärningar. Stek gyllenbrunt.
  3. Koka sparrisarna i bujongen ca 2 min. Lyft dem och blanda en vinägrett på buljongen, vinägern och oljan.
  4. Lägg ut salladsblad och sparris och lägg musslorna i mitten. Strö på krutonger och häll över vinägretten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept