Syltad pumpa

Syltad pumpa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
0h
6

Du behöver

  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 st stjärnanis
  • 4 dl tärnad pumpa, 2 x 2 cm

Gör så här

  1. Tärna pumpan i 2x2 centimeter stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och dela chilin på längden. Rör ihop alla ingredienser utom pumpan i en vid kastrull.
  2. Koka upp lagen och låt sjuda i ett par minuter. Tillsätt pumpabitarna, sätt på lock och låt sjuda i ytterligare ett par minuter. Lägg pumpabitarna i en stor syltningsburk. Häll den kokande lagen över.
  3. Sätt på ett tättsittande lock. Låt svalna och ställ in i kylen för att vila i cirka en vecka.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept