Valnötsbröd

1h 20 min
4
Valnötsbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Valnötsbrödet är perfekt att bryta och servera till grytor eller soppor.

20 augusti 2008
Visa mer
1h 20 min
4

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 pkt torrjäst
  • 1,5 kg mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp torrjästen. Blanda i de andra ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt med duk i cirka 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma till bullar som får jäsa igen i ca 30 minuter på smorda plåtar under duk. Sätt ugnen på 225 grader efter halva jästiden.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept