Mörkt bröd med karamelliserad lök

4

Du behöver

  • 1 l filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 0,75 dl vetemjöl
  • finhackad schalottenlök
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Smält sockret och blanda i löken tills den får fin färg och "karamelliseras".
  2. Blanda löken med filmjölken och alla ingredienser och häll smeten i en väl smord form.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
  4. Sänk värmen till 125 grader och grädda 20 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept