7 sorters kakor

Du behöver

Havrekakor:

  • 400 g smör
  • 350 g socker
  • 250 g vetemjöl
  • 225 g havregryn
  • 4 g bikarbonat

Chokladbröd:

  • 450 g smör
  • 140 g florsocker
  • 600 g vetemjöl
  • 50 g cacao

Pralinkakor:

  • 250 g smör
  • 325 g socker
  • 1 st ägg
  • 25 g mjölk
  • 5 g bakpulver
  • 175 g mörk choklad
  • 400 g vetemjöl

Ungherrar:

  • 250 g smör
  • 50 g socker
  • 100 g krämpulver
  • 275 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver

Kolasnitt:

  • 400 g smör
  • 400 g socker
  • 600 g vetemjöl
  • 10 g bikarbonat
  • 45 g mörk sirap

Drömmar:

  • 250 g smör
  • 500 g socker
  • 200 g matolja
  • 550 g vetemjöl
  • 8 g hjorthornssalt

Bondkakor:

  • 500 g smör
  • 375 g socker
  • 65 g sirap
  • 800 g vetemjöl
  • 125 g hackad och rostad mandel
  • 8 g bakpulver

Gör så här

  1. Havrekakor: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Skär i skivor och baka i 180 grader 7-10 minuter. Kakorna ska flyta ut.
  2. Chokladbröd: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Platta till längderna så de blir trekantiga och skär i skivor. Baka i 180 grader 7-10 minuter.
  3. Pralinkakor: Grovhacka chokladen och rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Skär i skivor och baka i 180 grader 7-10 minuter. Kakorna ska flyta ut lite.
  4. Ungherrar: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som ett finger. Skär i ca 1 cm långa bitar som ställs på högkant. Baka i 180 grader 7-10 minuter.
  5. Kolasnitt: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Platta till längderna och baka i 180 grader 7-10 minuter. Skär på diagonalen så du får snittar.
  6. Drömmar: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Skär i skivor och rulla till kulor. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper och baka i 180 grader 7-10 minuter.
  7. Bondkakor: Rör ihop alla ingredienser. Låt gärna degen vila svalt. Rulla degen i längder, tjocka som en femkrona. Skär i skivor, cirka 0.5 centimeter tjocka. Lägg kakorna glest på en plåt med bakplåtspapper och baka i 180 grader 7-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept