Viltstek med anchosky

4

Du behöver

  • 1 kg benfri rådjurstek
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 dl vatten

Sås:

  • 5 dl rödvin

sky

  • 1 st anchopeppar
  • 0,5 ingefära
  • 2 msk viltfond på flaska

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg i löken, skalad och skuren i klyftor. Tillsätt salt och peppar.
  3. Späd med hälften av vattnet. Efterstek under lock på svag värme ca 1 ¼ -2 timmar. Ös steken några gånger med skyn, späd med resten av vattnet. Stick in en köttermometer efter halva stektiden. När termometern visar 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är det genomstekt.
  4. Såsen:
  5. Mät upp skyn spädd med vin så att det blir 5 dl. Koka upp skyn med peppar och ingefära och sjud ca 5 min. Sila. Reducera, koka ihop skyn tills hälften återstår. Smaka av med viltfond.
  6. Servera med ugnsstekt potatis med rosmarin, kokt rödkål, apelsinklyftor och stekt shiitakesvamp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept