Krämig grönsaksrisotto med risoni

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 dl risoni
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolökar
  • smör
  • 2 dl riven ost, mager
  • 2 dl minifraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem tillsammans med risoni i buljongen i cirka 10 minuter.
  2. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i smör i en stekpanna. Häll av buljongen och rör ner löken i risonin.
  3. Rör i ost, minifraiche, salt och peppar. Strö över nötterna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept