Färsk pasta med tryffel

Färsk pasta med tryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Färsk pasta med tryffel

5 ingredienser

20 min

Avnjut tryffeln med färsk pasta. Snabbt, enkelt och lyxigt!

Tryffel är en underjordisk svamp som i storlek är allt i från som en hasselnöt till cirka 10 centimeter i diameter. Den används som krydda och anses vara en delikatess. Kan vara svart, grå, brun eller vit, mest populär är den svarta franska eller den vita italienska.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färsk spaghetti
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten burk svart tryffel

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig gryta.
  2. Lägg ner pastan och låt den koka cirka 6-10 minuter beroende på fabrikat och tjocklek.
  3. Skala under tiden rotsakerna och purjon och gör långa "spagettistrån" av dem med hjälp av en potatisskalare.
  4. Koka dem hastigt i vattnet tillsammans med spagettin när det återstår någon minut av koktiden.
  5. Häll av vattnet från spagettin och grönsakerna.
  6. Fördela i 4 djupa skålar eller stjälp upp det på ett serveringsfat. Rör i olivolja och hyvla över lite tryffel.