Färsk pasta med tryffel

20 min
4
Färsk pasta med tryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Avnjut tryffeln med färsk pasta. Snabbt, enkelt och lyxigt!

Tryffel är en underjordisk svamp som i storlek är allt i från som en hasselnöt till cirka 10 centimeter i diameter. Den används som krydda och anses vara en delikatess. Kan vara svart, grå, brun eller vit, mest populär är den svarta franska eller den vita italienska.

21 oktober 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 pkt färsk spagetti
  • 1 st morot
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st liten burk svart tryffel

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig gryta.
  2. Lägg ner pastan och låt den koka cirka 6-10 minuter beroende på fabrikat och tjocklek.
  3. Skala under tiden rotsakerna och purjon och gör långa "spagettistrån" av dem med hjälp av en potatisskalare.
  4. Koka dem hastigt i vattnet tillsammans med spagettin när det återstår någon minut av koktiden.
  5. Häll av vattnet från spagettin och grönsakerna.
  6. Fördela i 4 djupa skålar eller stjälp upp det på ett serveringsfat. Rör i olivolja och hyvla över lite tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept