Kycklingsatay

40 min
3
Från Köket

Snabba kycklingspett med god jordnötssås och en syrlig sallad på gurka och rödlök.

15 november 2007
Visa mer
40 min
3

Du behöver

  • 400 g kyckling

Jordnötssås:

  • 150 g jordnötter
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st chilifrukt
  • 1 bunt koriander
  • salt

Sallad:

  • 0,5 st gurka
  • 1 st chilifrukt
  • 1 st rödlök
  • 1 bunt koriander
  • 2 dl risvinäger
  • 1 msk socker
  • salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och trä upp på spett. Salta, peppra och pensla med lite olja.
  2. Grilla spetten 2 - 2,5 minuter på varje sida.
  3. Jordnötssås: Rosta jordnötterna i torr panna. Tillsätt alla ingredienser utom kokosmjölk och koriander och låt koka.
  4. Tillsätt kokosmjölk efter cirka tio minuter. Mixa såsen, häll tillbaka i kastrullen och koka ner till lagom konsistens. Smaka av med salt och strimla ner koriandern.
  5. Sallad: Skala och kärna ur gurkan, skär den i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skär chilin fint och strimla koriandern.
  6. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  7. Servera spetten med jordnötssåsen och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept