Kycklingbullar

4

Du behöver

  • 2 skivor rökt sidfläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 1 msk skorpmjöl
  • 0,5 dl färsk parmesanost, riven
  • 1 dl färsk oregano
  • 1 msk kapris
  • salt
  • tomatsalsa
  • färsk pasta till servering

Gör så här

  1. Skär det rökta sidfläsket i små bitar och stek dem lätt med vitlöken i häften av olivoljan. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och kör till en jämn smet i en matberedare. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt stå och dra ca 30 minuter. Forma bullarna och stek dem i rikligt med olivolja ca 10 minuter, gärna under lock de sista 5 minuterna. Servera med tomatsalsa (finns färdig på burk), riven parmesan och färsk pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept