Ugnsbakade rotfrukter med fläskkarré

4

Du behöver

  • 5 st palsternackor
  • 5 st morötter
  • 700 g fläskkarré
  • 100 g getost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 knippe basilika
  • salt och peppar
  • socker
  • ruccolasallad

Gör så här

  1. Skala och skär rötterna på längden. Salta. peppra och sockra lite. Häll på olja och rosta på 175 grader ca 15 min.
  2. Skär även fläskkarrén på längden. Spetta och stek den.
  3. Smula ned getosten och crème fraichen i en matberedare. Mixa. Blanda i finstrimlad basilika och smaka av med salt, svart peppar och vitlök.
  4. Servera eventuellt med lite ruccolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept