Skomakarlåda

40 min
4
Skomakarlåda
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En riktig husman som är utmärkt i lunchlådan.

4 maj 2009
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 4 skivor oxfilé à 100 g
  • 4 skivor rökt skinka i strimlor
  • 1 st purjolök
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 4 portioner potatispuré

Gör så här

  1. Värm upp en stekpanna, klicka i smör och stek skivorna av oxfilé. Låt vila. Skölj och skiva purjon tunt.
  2. Bryn under tiden skinkan och purjon i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg en rejäl klick potatispuré i en lunchlåda eller form, lägg sedan skink- och purjofräset som garnityr på purén. Toppa med oxfilé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept