Lövbiff med äggula och pepparrot

30 min
1
Lövbiff med äggula och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

En klassiker där den råa äggulan får vila ovanpå köttet i en liten grop av riven pepparrot. Serveras med ett gott mos!

Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar den här rätter.

18 augusti 2009
Visa mer
30 min
1

Du behöver

  • 180 g lövbiff
  • 1 st ägg
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • salt
  • peppar

Potatismos:

  • 200 g skalad potatis
  • 0,75 dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 30 g smör
  • salt
  • peppar
  • socker

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom potatispress eller mosa med stöt eller gaffel.
  2. Värm mjölk och grädde och blanda med potatisen. Rör i smöret och smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Stek lövbiffen hastigt på hög värme, salta och peppra.
  4. Lägg lövbiffen på en tallrik. Riv pepparroten och lägg den ovanpå köttet. Gör en fördjupning i pepparroten och lägg äggulan däri, strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept