Kroppkakor

45 min
4
Fastlagen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 100 g rimmat fläsk
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • lingon, till servering
  • smör, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
  2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
  3. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.
  4. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
  5. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
  6. Servera med lingon och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept