Kokt färsk oxbringa med pepparrotsås

1h 50 min
4
Kokt färsk oxbringa med pepparrotsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Oxbringan ska koka länge och bli riktigt mör. Servera den med kokt potatis och pepparrotsås.

4 maj 2009
Visa mer
1h 50 min
4

Du behöver

  • 1 kg färsk bringa
  • 2 st lökar
  • 2 st palsternackor
  • 0,5 st rotselleri
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 6 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • salt

Sås:

  • 0,5 l buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk riven pepparrot
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg bringan i en rymlig gryta och fyll upp med vatten så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg ner dem i vattnet. Tillsätt kryddor.
  2. Koka upp och låt sen koka i cirka 1 1/2 timme.
  3. Lyft upp köttet och skär det i skivor.
  4. Koka ihop buljongen, vispgrädden, saltet och pepparn till en sås och smaka av med en riklig mängd pepparrot.
  5. Servera med kokt potatais, savoykål och morot som värmts lite i kokspadet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept