Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås

Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås

8 ingredienser

45 min

Grillad kalv med en smalvariant av bearnaisesås!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor innanlår av kalv
  • 2 tomater
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • bearnaisepulver
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda bearnaisepulver och lättcrème fraîche och låt koka upp.
  3. Halvera tomaterna och krydda dem med salt och svartpeppar. Ställ dem på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen, cirka 10 minuter.
  4. Skala rotfrukterna och skär i stavar. Krydda med spiskummin och pressad vitlök.
  5. Baka rotfrukterna i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och grilla kalven hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
  7. Servera köttet tillsammans med den rostade tomaten och rotfrukterna.