Fläskkotletter med dragonsås

20 min
4

Dragonsåsen ger ett härligt lyft åt de stekta fläskkotletterna. Se till att få tag på lätt marmorerade köttbitar, de är extra saftiga och goda.

15 november 2007
20 min
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 10 st stora champinjoner
  • 5 kvistar färsk dragon
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl grädde
  • kulpotatis till servering

Sallad:

  • 1 st huvudsallad
  • 3 st tomater
  • 10 cm gurka
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Gnid in fläskotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek kotletterna i smör på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  2. Lyft upp kotletterna ur pannan och låt den stå kvar på spisen med stekskyn.
  3. Hacka löken och champinjonerna och bryn dem i stekpannan. Lyft sen upp dem och koka ur stekpannan med balsamvinägern.
  4. Häll i grädden och dragonen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker.
  5. Skär sallad, gurka och tomat och lägg i en skål. Blanda olja och vinäger och häll det över salladen.
  6. Servera fläskkotletterna tillsammans med salladen, såsen och kulpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept