Biff Teriyaki

Pelle Johansson

Biff Teriyaki

10 ingredienser

20 min

Färdig teriyakisås fixar japansk klassiker på några minuter.

Teriyaki är en japansk sås av sake, sojasås, ingefära, socker och kryddor.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötkött (t ex innanlår)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl teriyakisås
  • 2 msk soja, gärna söt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
  2. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
  3. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
  4. Servera med ris.