Vegetarisk ravioli

Från Köket

En lika vacker som god maträtt. Pumpasåsen blir lysande gulorange och grönsaksröran härligt röd.

15 november 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 5 st portabellosvampar
  • 1 st scharlottenlök
  • 2 skivor mozzarella
  • 5 st plommontomater
  • 1 näve basilika
  • 1 dl vitt vin
  • 4 st färska pastaplattor
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 400 g pumpa
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 st chilifrunkt
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin

Garnering:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ask ruccola

Gör så här

  1. Skala och kärna ur plommontomaterna. Tärna dem med svampen, scharlottenlöken och gurkan. Värm upp en kastrull och fräs svampen och löken i lite olja. Tillsätt vinet och låt vätskan reducera något. Tillsätt sedan tomat, gurka och smula ner mozzarellan och koka tills grönsakerna är tuggvänliga. Klicka i crème fraîchen och smaka av med basilikan, salt och peppar.
  2. Gör såsen: Krossa citrongräset och skär det i stora bitar. Skär även chilifrukten grovt. Koka ihop alla ingredienserna utom pumpan i en kastrull tills vätskan reducerats något.
  3. Skala och kärna ur pumpan och dela den i stora bitar under tiden. Lyft ur kryddorna ur kastrullen och släng. Lägg i pumpan och koka några minuter. Mixa såsen med en stavmixer så att den blir len.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och koka pastaplattorna mjuka. Fördela grönsaksblandningen på 4 tallrikar. Täck med pastaplattorna, häll över såsen och garnera med crème fraîche och ruccolasallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept