Grillad portabello med rödbetsbourgigno

Från Köket

Portabello är en odlad skogschampinjon som fått växa sig riktigt stor och fått en extra fyllig smak. I den här rätten grillas den och serveras med rödbetsbourgigno.

22 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st portabellosvampar (stora)
  • 4 st rödbetor
  • 3 st schalottenlökar
  • 100 g bacon
  • 4 st mandelpotatisar
  • 1 st havrerot
  • 2 st persiljerötter
  • 3 dl rödvin
  • 1 tsk vit tryffelolja
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackade trattkantareller
  • 1 msk råsocker
  • 1 klick smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna, skala och klyfta.
  2. Strimla bacon, finhacka lökarna och fräs dem gyllenbruna i en klick smör.
  3. Lägg i rödbetorna och strö över råsockret. Glacera.
  4. Fyll på med rödvinet och balsamicovinägern. Låt reducera.
  5. Pensla portabellohattarna med olja och grilla på båda sidor. Låt svampen koka med i rödbetsblandningen ca 5 min (bräsera).
  6. Koka mandelpotatisar, havrerot och persiljerötter ca 15 min och smaka av med champagnevinäger, vit tryffelolja och salt.
  7. Garnera med persilja och trattkantareller.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept