Ugnsbakad spätta

30 min
4
Från Köket

Det här är en snabblagad och smakrik fiskrätt med en fräsch och enkel sallad.

15 november 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st portionsspättor
  • 1 bunt rosmarin
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 msk smör
  • 1 st gurka
  • 1 ask blandad sallad

Dressing:

  • parmesan
  • citronsaft
  • olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka schalottenlök och rosmarin. Blanda med parmesanost och pinjenötter i en skål.
  2. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat. Lägg lökblandningen i ett tjockt lager över fisken. Ställ in fisken i varm ugn i cirka 20 min.
  3. Gör dressingen: Blanda parmesanost, citronsaft och olja efter smak.
  4. Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar. Häll dressingen över gurkan och salladen och blanda allt i en skål.
  5. Lägg upp spättorna på tallrikar med citronklyftor, sallad och nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept