Skaldjurslasagne

4

Du behöver

  • 1 st Hummer
  • 1 st zucchini
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st mozzarellaost
  • 2 dl hummerfond
  • 2 dl vitt vin
  • 1 ask cocktailtomater
  • smör
  • 1 kruka basilika
  • grädde
  • citron ev
  • färska pastaplattor

Gör så här

  1. Tärna zucchini och tomater. Fräs i smör på låg värme. Tillsätt fintärnad mozarella, hackad basilika och hummern delad i små bitar.
  2. Sås:
  3. Tärna schalottenlöken och fräs i smör. Tillsätt vinet och låt koka ner lite. Tillsätt hummerfond och låt även detta koka ner. Runda av med grädde och salt och peppar. Smaka eventuellt av med lite citronsaft. Mixa med stavmixer till en skummig sås.
  4. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Varva plattorna och grönsaksfräset direkt på tallrikar och häll såsen över
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept