Lertallrikasill

4

Du behöver

  • 6 st urvattnade salta sillfiléer, ca 500 g
  • 1 st rödlök
  • 1 st purjolök (det vita)
  • 1 msk olja
  • 10,5 dl grädde
  • 1 dl ströbröd eller rågmjöl
  • kokt skalpotatis

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl. Skala och hacka löken fint. Lägg samman filéerna två och två med hackad lök emellan. Vänd de dubbla filéerna i ströbröd eller rågmjöl och lägg dem på smort ungsäkert fat (inte för stort). Droppa över olja. Sätt in sillen i 225 grader ca 10 min.
  2. Häll därefter grädden vid sidan av sillen, så att den fina stekytan inte förstörs. Låt sillen stå i ugnen ytterligare 5-10 min, tills grädden bubblar fint och har kokat ihop något till en simmig sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept