Chevrelax

4

Du behöver

  • 600 g skinn- och benfri lax
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g Chevre
  • Ugnspotatis:
  • 12 mandelpotatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Basilikasås:

  • 0,5 kruka basilika
  • 3 soltorkade tomater
  • 3 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Mosa chevren med creme fraichen och bre den över laxen. Krydda med salt och peppar. Stek laxen i mitten av ugnen på 225 grader i 15 minuter. Ugnspotatis: Skär grönsakerna i stora bitar och blanda med potatisen på en plåt. Ringla över olivoljan och salta och peppra. Baka i ugn på 200 grader i ca 25 min. Basilikasås: Mixa basilikan och de soltorkade tomaterna och blanda sedan med creme fraichen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept