Äggröra med bacon

20 min
5
Äggröra med bacon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
5

Du behöver

  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 6 ägg
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rostat bröd
  • 1 påse färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här

  1. Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curryn.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjuk och krämig.
  4. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept