Rostad sportmüsli

40 min
Från Nyhetsmorgon

Det är busenkelt att göra müsli. Prova gärna att byta ut några ingredienser mot dina egna favoriter.

11 december 2007
Visa mer
40 min

Du behöver

Cirka 1,5 liter:

  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl solroskärnor
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl havrekli
  • 0,75 dl Fruktsocker
  • 4 msk smör-&rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl russin
  • 2 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 garder.
  2. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen, i en bunke.
  3. Blanda smör-&rapsoljan med vattnet. Droppa det över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna.
  4. Rosta i mitten av ugnen 25 till 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Låt müslin kallna och rör sedan ner russinen. Häll upp i en burk med tätt lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept