Honungsrostade müsliflingor

30 min
10
Från Lättlagat

Att göra sina egna frukostflingor är lättare än man tror och det känns extra lyxigt att strö dem över filen eller yoghurten på morgonen. Så sätt lite guldkant på vardagen!

14 december 2007
Visa mer
30 min
10

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl nyponmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pistagemandel
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl finskurna torkade fikon
  • solrosolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda noggrant ihop alla ingredienser utom russin och fikon i en stor bunke.
  3. Knåda lite med handen så att blandningen blir grynig.
  4. Gnid in en långpanna med lite solrosolja. Häll ut müsliblandningen på plåten och rosta den i 175 grader varm ugn 20-25 minuter.
  5. Rör runt ett par gånger under tiden. Låt müsliflingorna svalna och blanda dem sedan med sultanrussin och fikon.
  6. Förvara i lufttät behållare torrt och mörkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept