Skinka med melon, tryffelkräm och nötter

Från Nyhetsmorgon

Svensk enkel sommarmat serveras i form av skinka med nätmelon, tryffelkräm och nötter.

16 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 450 g skinka, tex Fällmanskinka
  • 1 st svensk nätmelon
  • 1 st sommartryffel
  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk tryffelolja
  • 4-8 st gräslök
  • Tunna krutonger
  • 5 st valnötter
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Skiva och arrangera skinkan snyggt på fyra tallrikar.
  2. Skala och kärna ur en nätmelon och skär i vackra bitar.
  3. Lägg bredvid skinkan.
  4. Blanda majonnäsen med tryffelolja och lite riven tryffel.
  5. Torrosta valnötter och salta dem.
  6. Krossa valnötter och krutonger till ett strössel.
  7. Klicka på majonnäs och strö över strösslet.
  8. Garnera med gräslök och riven färsk tryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept