Tomatbruschetta med salsa verde

4

Du behöver

  • 200 g bladpersilja
  • 100 g mynta
  • 1 kruka basilika
  • 100 g romansallad
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk schalottenlök
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 st citron, saft
  • 1 dl olivolja
  • 5 mogna tomater
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken. Kör alla ingredienser utom oljan, tomaterna och brödet i en mixer, tillsätt olja lite i taget tills du får en slät grön sås. Tillsätt mer olja om såsen blir för tjock. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Rosta bröd i ugn eller i brödrost, skiva tomaterna. Lägg tomater på brödet och lägg på rikligt med salsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept