Madeirasill

4

Du behöver

  • 6 matjesfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 knippa dill
  • mandelpotatis till servering

Lag:

  • 2 msk 12% ättikssprit
  • 2 msk olja
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 msk Madeira
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka rödlök och dill. Gör en lag på ättikssprit, olja, strösocker, tomatjuice, madeiravin och peppar. Lägg i dill, rödlök och sillen. Låt stå i kyl ca 1 dygn. (Sillen kan även ätas direkt.)
  2. Lägg potatisen med skal i kokande vatten. Koka i ca 8-9 minuter och dra av. Ha locket på glänt, häll av vattnet och ånga potatisen. Dela gärna sillen i mindre bitar precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept