Calvadosäpplen med nötgrädde

15 min
4
Calvadosäpplen med nötgrädde
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

Knäckiga äpplen med mjuk nötgrädde sätter pricken över i:et på en god middag. När man flamberar träder många smaker fram, dessutom sätter det en festlig prägel. Passa luggen bara!

4 maj 2009
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 st äpplen, Granny Smith
  • 3 msk socker
  • 1 msk calvados
  • 2 msk smör
  • råsocker

Nötgrädde:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hasselnötter
  • 50 g choklad
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Tärna äpplena i lagom stora bitar. Bryn sockret och lägg sen ner äppelbitarna. Bryn dem i sockret tills de blir gyllenbruna.
  2. Flambera, det vill säga häll över Calvados och tänd på. Dra åt sidan och låt alkoholen brinna upp. Tillsätt smör och strö över råsocker.
  3. Nötgrädde: Hacka nötterna och riv chokladen grovt. Vispa grädden och blanda ner nötter, choklad och råsocker.
  4. Servera äpplena ljumna med grädden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept