Kladdig chokladkaka med limebananer

30 min
4
Kladdig chokladkaka med limebananer
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 125 g socker
  • 3 ägg
  • 75 g smör
  • 75 g choklad (85 % kakao)
  • 35 g mjöl
  • 1 banan
  • 1 msk råsocker
  • 2 lime
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker varmt i vattenbad. Vispa sedan kallt i isbad.
  2. Tillsätt smält smör och choklad och vänd ner mjöl. Ställ kallt. När smeten svalnat, häll den i en form och baka på 175 grader i 7 minuter.
  3. Limesås: Riv skalet på limen. Pressa ner juicen i en liten kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka ner till simmig konsistens.
  4. Skiva bananen tunt, lägg på tallrik och häll över limesåsen. Strö råsocker över (bränn gärna sockret med brännare).
  5. Servera chokladkakan tillsammans med limebananerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept