Panforte

6

Du behöver

  • 180 g rostade mandlar
  • 180 g kanderat citrusfruktskal
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk malen kryddblandning (koriander, muskotnöt, nejlikor och anis
  • smör
  • 275 g flytande honung
  • 0,5 tsk kanel blandad med 1 msk vetemjöl
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Häll mandel, fruktskal, mjöl, kanel, och kryddblandningen i en skål och blanda väl. Värm ugnen till 180 grader. Klä en pajform (ca 28 cm i diameter, helst med löstagbar kant) med välsmort smörpapper. Hetta upp honungen och sjud på låg värme under omrörning ca två minuter. Rör ner den varma honungen i mjölblandningen och blanda ordentligt. Forma massan försiktigt till en boll. Pressa ut degmassan i den klädda formen till ett jämnt lager. Sikta kanel- och mjölblandningen över degen. Grädda tills kakan är gyllenbrun, ca 40 minuter.
  2. Ta ur kakan ur formen och låt svalna på ugnsgaller. När den är rumstempererad, skala smörpapperet från botten. Sikta över kakan med florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept