Vitchokladmoussetårta med hallon och nougatcrisp

Från Köket
15 november 2007
8

Du behöver

Mousse

  • 80 g vit choklad
  • 180 g vispgrädde
  • Nougatcrisp
  • 130 g nougat
  • 60 g ljus choklad
  • 25 g smör
  • 50 g cornflakes
  • Hallonkompott
  • 200 g aprikossylt
  • 100 g frysta hallon

Gör så här

  1. Mousse:
  2. Smält chokladen, lättvispad grädde blandas i när chokladen svalnat.
  3. Nougatcrisp:
  4. Smält choklad och nougat, blanda i smör och cornflakes. Kavla smeten mellan smörpapper låt kallna i kyl.
  5. Hallonkompott :
  6. Koka upp hallon och sylt.
  7. Tag en tårtring lägg i tårtbotten, fyll chokladmousse till hälften, lägg i crispen, fyll på med kompott och avsluta med chokladmousse. Frys in tårtan och garnera den efter tycke och smak när den ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept