Vitchokladmoussetårta med hallon och nougatcrisp

8

Du behöver

Mousse

  • 80 g vit choklad
  • 180 g vispgrädde
  • Nougatcrisp
  • 130 g nougat
  • 60 g ljus choklad
  • 25 g smör
  • 50 g cornflakes
  • Hallonkompott
  • 200 g aprikossylt
  • 100 g frysta hallon

Gör så här

  1. Mousse:
  2. Smält chokladen, lättvispad grädde blandas i när chokladen svalnat.
  3. Nougatcrisp:
  4. Smält choklad och nougat, blanda i smör och cornflakes. Kavla smeten mellan smörpapper låt kallna i kyl.
  5. Hallonkompott :
  6. Koka upp hallon och sylt.
  7. Tag en tårtring lägg i tårtbotten, fyll chokladmousse till hälften, lägg i crispen, fyll på med kompott och avsluta med chokladmousse. Frys in tårtan och garnera den efter tycke och smak när den ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept