Vinkokt lax

2

Du behöver

  • 250 g (ca) färsk lax
  • 1 halv gurka
  • 2 fiskbuljontärningar
  • 1 msk löjrom
  • 40 cl vin
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Häll upp vatten i en kastrull till hälften ungefär. Koka upp vattnet och lägg i ena buljongtärningen och häll i hälften av vinet. Skala gurkan och skär den i långa, smala skivor och lägg sedan i hälften av bitarna i kastrullen.
  2. När allting har kokat upp en stund lägger du i laxen och låter den ligga i tills den blir mjuk, men inte "smulig".
  3. Sås:
  4. Häll upp lika mycket vatten i en annan kastrull. Lägg i den andra buljonhtärningen och resten av gurkan och vinet. Låt det koka upp tills buljonger smälter i vinet. Därefter tillsätter man grädden. Låt såsen puttra tills syret försvinner och den blir fast.
  5. Servera med pressad potatis
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept