Viltbiff med senapsdressing

8

Du behöver

  • 1 kg filé av älg, rådjur eller hjort
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl Arla smör-&rapsolja
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 0,5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 20 ? 30 min tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet kallna. Rör ihop resterande smör-&rapsolja, senap och gräslök. Skiva köttet tunt.
  3. Hit kan man förbereda. Lägg köttet på fat med en blandad grönsallad. Ringla senapsdressingen över köttet. Strö ev över lite gourmetsalt.
  4. Tips! Du kan byta ut viltköttet mot oxfilé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept