Vilda grytan

4

Du behöver

  • 2 pkt renskav
  • 1 tsk smör & rapsolja
  • 4 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk vinbärsgelé eller saft

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad
  3. Buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.
  4. Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept