Vårsallad med maskrosblad

4

Du behöver

  • 1 knippe maskrosblad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 fänkål
  • 1 knippe primörmorötter
  • 1 kruka små violer
  • parmesanost
  • 100 g skållad mandel
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skölj alla grönsaker. Skär fänkål så tunt som möjligt med en kniv eller en osthyvel, dela rädisorna på mitten.
  2. Blanda alla grönsaker till salladen, skär mandeln i mindre bitar och rosta dem gyllenbruna i en het panna. Blanda salt och vatten i en skål och stänk över mandeln under tiden den rostas, vattnet avdunstar och kvar blir en god sälta!
  3. Pressa limesaft över salladen och häll över olivolja. Vänd runt salladen, strö över mandel och hyvla över parmesan. Dekorera slutligen med violer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept