Ugnsrostad grön sparris med bearnaisesås

4

Du behöver

  • 16 fina sparrisar
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 halv schalottenlök
  • 1 msk worchestersås
  • 3 dl skirat smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg sparrisarna på en ugnsfast form och salta, peppra och droppa över olivolja. Kör sparrisen i ugnen 200 grader i 10 minuter.
  2. Bearnaisesås
  3. Finhacka löken och koka tillsammans med vinägern tills nästan ingen vätska återstår. Tillsätt äggulorna och en msk vatten. Vispa tills du får ett hårt skum. Se till att äggulorna och smöret har samma temperatur. Tillsätt smöret droppvis. Smaka av med salt, peppar, dragon och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept