Två svamppajer

4

Du behöver

  • 1 pkt smördeg

Fyllning 1:

  • 150 g kantareller
  • 0,5 lök
  • 1 timjanskvist
  • 50 g tärnad ost
  • 1 ägg

Fyllning 2:

  • 10 champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 cocktailtomater
  • 1 brk kronärtskockshjärtan

Gör så här

  1. Fyllning 1: Tina smördegen. Pusta svampen och dela den. Finhacka löken och fräs den med svampen i en stekpanna. Strö över timjan och blanda i
  2. Den tärnade osten. Klä en pajform med smördeg. Lägg svampblandningen i pajskalet och knäck ett ägg över. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Fyllning 2: Klä en pajform med smördeg. Grädda i ugnen på 175 grader i 5 minuter. Skiva champinjonerna och finhacka löken. Fräs blandningen i en stekpanna.
  4. Lägg hälften av blandningen i en mindre kastrull och tillsätt buljong, vin och vatten. Koka soppan i 5 minuter. Tillsätt grädden. Mixa med stavmixer och sila. Lägg resterande svampblandning, cocktailtomater och skockor i det färdiggräddade pajskalet. Slå över soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept