Två sillinläggningar

Pelle Johansson

Två sillinläggningar

18 ingredienser

Ingredienser

portioner

Inlagd sill:

  • vatten
  • ättika
  • strösocker
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 6 kryddpeppar (enbär)
  • 2 lagerblad
  • 4 inläggningssillfiléer

Sill i tomat:

  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ättika
  • fänkål
  • dill
  • cayennepeppar
  • peppar
  • salt
  • 4 inläggningssillfiléer

Gör så här

  1. Inlagd sill:
  2. Koka en lag av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, krydda lagen med kryddpeppar ( kan bytas mot enbär ) och lagerblad.
  3. Skär lökarna i skivor och sillen bitar varva i burk och slå över lagen.
  4. Sill i Tomat:
  5. Skär fänkål i tunna skivor och placera i en form, Blanda övriga ingredienser till en sås.
  6. Skär sillen bitar och varva med fänkålen slå över såsen.
  7. Båda inläggningarna bör dra minst ett dygn.