Tomat- och mozzarellaterrin

4

Du behöver

  • 4 st plommontomater
  • 2 st mozzarellaostar
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • 1 st citron
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • kokt krabba
  • sallad
  • Majonnäs:
  • 3 st äggulor
  • 4 dl matolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • en nypa salt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i hett vatten. Skala, kärna ur och hacka dem i små bitar. Hacka mozzarellan i små bitar. Blanda osten, tomaterna och balilikan med lite citronsaft, vinäger, olja, salt och peppar. Fyll en liten skål med tomatblandningen och vänd den upp och ned på en tallrik.
  2. Majonnäs: Rör ihop äggulorna, salt, vinäger och senap. Tillsätt oljan under ständig vispning. Bara lite i taget.
  3. Servera tomat-och mozzarellaterrinen tillsammans med lite sallad, krabbkött och den hemlagade majonnäsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept