Tikka baltisås

Pelle Johansson

Tikka baltisås

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 msk vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tomater
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • 1 msk kummin
  • 1 msk koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk cashewnötter, finmalda
  • 25 g smör
  • 2 msk baltipasta
  • 1 msk garam masala
  • 1 färsk paprika

Gör så här

  1. Mixa vitlök och ingefära. Fräs i olja och lök. Koka paprika och tomater under lock i ca. 10 minuter. Tillsätt tomatpuré, yoghurt, mjölk samt kryddor och lite vatten. Låt koka i 10 minuter och blanka av med grädde och smör.
  2. Häll såsen över Tikka balti kycklingen och severa med saffransris.