Du behöver

  • 8 st kokta kräftor
  • 4 st kokta havskräftor
  • 200 g marulk eller annan fast fisk
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st limeblad
  • 2 st citrongräs
  • 1 st limefrukt
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk cocosmjölk
  • New Mexican chili
  • habanero hot sauce
  • salt
  • peppar
  • 2 dl vatten
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Skala och tärna lök och morötter i grova bitar. Fräs i lite olja. Häll på vitt vin, vatten och tillsätt buljongtärningen. Smaksätt med limeblad, citrongräs, chili, salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter.
  2. Dela kräftorna och skär fisken i bitar och lägg ned dem i grytan. Sjud grytan i ytterligare 10 minuter. Tillsätt cocosmjölk, lite habanero hot sauce och pressad limejuice.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept