Tagine

4

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 20 st blåmusslor
  • 8 st tigerräkor eller stora räkor
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 st minirättikor
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • vitlök
  • 1 st limefrukt
  • olja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • spiskummin
  • gurkmeja
  • koriander
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 2 dl couscous
  • yoghurtsås:
  • cashewnötter
  • matlagningsyoghurt
  • harissa

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek den i lite olja. Skär grönsakerna i grova tärningar och stek dem tillsammans med kycklingen och hackad vitlök. Lägg i musslorna och häll på vinet. Krydda, tillsätt buljongtärningen och låt allt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt räkorna i slutet och smaksätt med lite limejuice.
  2. Koka upp vatten tillsammans med lite olivolja och kryddor. Tag av vattnet från värmen och rör i couscousgrynen. Låt dra i 10 minuter.
  3. Servera med lite matlagningsyoghurt, harissa och cashewnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept