Sydfransk fiskgryta

4

Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 500 g fiskfilé, t ex torsk och lax
  • 1 purjolök
  • 1 stor fänkål
  • smör
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 2 dl crème fraiche gourmet, saffran&tomat
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept