Svamprisotto

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • smör
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 0,5 dl torrt, vitt vin eller 1 msk pressad citron
  • 200 g svamp, t ex trattkantareller
  • 2 msk rumstempererat smör
  • 2 dl riven lagrad Kvibille Präst
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök. Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept