Strömmingslag och senapssås

Du behöver

Strömmingslag:

  • 1 dl ättika
  • 1 l vatten
  • 3 msk salt

Senapssås:

  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk svensk senap
  • vitvinsvinäger
  • honung
  • olja
  • salt
  • peppar
  • dill

Gör så här

  1. Strömmingslag:
  2. Blanda ingredienserna efter känn. Mycket vatten och inte allt för mycket ättika. Rör runt det. Dra loss strömmingsfileér från skinnet och lägg i lagen. De ska ligga tills de är vita rakt igenom. Man bör inte ha ner några fingrar i lagen. Strömmingarna ska stå kallt när de gravar. Rör lite då och då så att de inte ligger för tätt tillsammans hela tiden.
  3. Häll bort lagen när de är klara och torka fisken med hushållspapper. Häll på senapssåsen och rör om.
  4. Senapssås:
  5. Vispa ihop senap, vitvinsvinäger och honung. Droppa i lite olja i taget tills såsen blir slät och fin. Smaka av med salt och peppar. Hacka lite dill och blanda ner i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept